– Vi mener det ikke er passende å angripe sammensetningen av den folkevalgte regjeringen til en alliert, heter det i en uttalelse fra May fredag.

Kerry omtalte onsdag den israelske regjeringen som «den mest høyreorienterte i Israels historie» og rettet krass kritikk mot den israelske bosetningspolitikken.

Han forsvarte samtidig USA

s avgjørelse om å avstå fra å stemme over en resolusjon i FNs sikkerhetsråd som slår fast at bosetningene på den okkuperte Vestbredden, inkludert Øst-Jerusalem, er ulovlige og som krever full byggestans.

Storbritannia sammen med resten av Sikkerhetsrådets medlemmer for resolusjonen, men May mener likevel at Kerry gikk for langt i sin kritikk. Det vekker undring i Washington.

– Vi er overrasket over Mays uttalelse, sier en talsmann for amerikansk UD.

– Kerry tok i sin tale opp alt som truer en tostatsløsning, inkludert terrorisme, voldsbruk, oppildning og bosetninger, sier talsmannen.

– Dette er i tråd med Storbritannias egen politikk og landets stemmegivning i FN i forrige uke, legger han til. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.