– Vi er nødt til å dra størst mulig nytte av denne muligheten, sier Sør-Koreas utenriksminister Kang Kyung-wha til BBC.

De to nabolandene ble onsdag enige om å gå sammen under et felles flagg under åpningen av vinterlekene i sørkoreanske Pyeongchang 9. februar.

I tillegg vil de stille med felles koreansk OL-lag i kvinneturneringen i ishockey. Det er resultatet av de første høynivåsamtalene siden 2015.

Samtidig lover USA og dets allierte å opprettholde presset på Nord-Korea, som er gjenstand for en lang rekke sanksjoner vedtatt i FNs sikkerhetsråd.

Etter at OL-gjennombruddet ble kunngjort, sa USAs utenriksminister Rex Tillerson at sanksjonene er i ferd med å «virkelig smerte» Nord-Korea. Han sier han er sikker på at presset vil tvinge Pyongyang til nye forhandlinger om Kim Jong-uns atom- og rakettprogram.

Kang tar samtidig til orde for å sende mer nødhjelp til Nord-Korea etter hvert som sanksjonene begynner å virke. Kritikere har advart om at Nord-Koreas dialog med Seoul er et forsøk på å kjøpe seg tid til å fortsette å utvikle atomvåpen.

– Det er alle mulige slags teorier om hvorfor de har samtaler. Åpenbart gjøres det beregninger blant nordkoreanske beslutningstakere, sier Kang.

Hun påpeker at sørkoreanerne trolig forstår Nord-Korea bedre enn noen andre, og at Sør-Koreas langsiktige mål er det samme som hos de allierte – å gjøre Koreahalvøya atomvåpenfri.(Vilkår)

Hareide: Spesielt glad for én ny statsråd
Kristelig Folkepartis Knut Arild Hareide mener verden står overfor to store utfordringer. Nå er han spesielt glad for at en av utfordringene får egen statsråd,
00:42
Publisert: