Sammen med sin kone Emine og med to av sine barnebarn ved sin side avga president Recep Tayyip Erdogan sin stemme i søndagens folkeavstemning i Tyrkia.

Erdogan stemte i et valglokale i Istanbul, som var godt bevoktet av væpnede livvakter.

Han sa at dette ikke er noe vanlig valg, men at det dreier seg om en stemme for Tyrkias fremtid.

– Vi har hatt folkeavstemninger tidligere, men dette er om et nytt politisk system for Tyrkia, det er et valg for endring, sa Erdogan.

Folkeavstemningen dreier seg om en rekke grunnlovsendringer som innebærer en endring av det politiske systemet, der presidenten vil få mer makt på bekostning av nasjonalforsamlingen.

To personer drept

To personer er søndag drept i forbindelse med bråk utenfor et valglokale i Diyarbakir sørøst i Tyrkia, melder tyrkiske medier.

Det er foreløpig ingenting som tyder på at det dreier seg om et terrorangrep.

Avisen Hurriyet siterer nyhetsbyrået Dogan og melder om en skuddveksling mellom to grupper med ulike politiske oppfatninger.

Blant de involverte er sønnen til en lokal leder, og både han og broren er pågrepet, ifølge avisen.

Skytingen skjedde utenfor en skole som brukes som valglokale.

Kurdiskbefolket område

Diyarbakir ligger i de kurdiskbefolkede områdene av Tyrkia, og det kurdiskvennlige opposisjonspartiet HDP meldte søndag at politiet fjernet valgobservatører som har tilknytning til partiet.

Observatørene hadde fått utdelt ID-kort utstyrt med partisymbolet, og politiet begrunnet aksjonen med at det ikke er lov til å bruke partisymboler ved valglokalene under folkeavstemningen. Valgobservatørene ble tatt med til politistasjonen, der det var ventet at de ville måtte vente i timevis mens politiet skrev rapport.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Når er sausen ferdig?
00:45
Publisert: