Tidligere i år droppet USAs nest største bilprodusent å bygge en fabrikk i Mexico, etter at Trump truet med høye avgifter for selskaper som valgte å legge produksjon til nabolandet. I stedet skulle Ford produsere elbiler ved fabrikken i Flat Rock i delstaten Michigan.

Torsdag kom Ford-sjef Jim Farley med kontrabeskjed i et intervju med Wall Street Journal: Produksjonen blir likevel flyttet til nabolandet til sør. Direktøren sier endringen først og fremst blir gjort for å kutte kostnader. Samtidig kan fabrikken i Michigan brukes til å bygge selvkjørende biler. Ford øker den planlagte investeringen ved fabrikken utenfor Detroit fra 700 millioner dollar til 900 millioner, ifølge avisen. Det skal gi 850 nye arbeidsplasser, mot de 700 som opprinnelig var varslet.

Farley sier de selvkjørende bilene trolig kommer på markedet i 2021. Året før skal de første elbilene etter planen rulle ut fra den mexicanske fabrikken.(Vilkår)

Julen er ikke helt som du tror: Ikke kjøp disse julegaven. Ingen ønsker de!
Kjetil Wiedswangs julekalender: Økonomer har sett på gaveutvekslingen og funnet den totalt irrasjonell. Hver tiende gave vi får er totalt uønsket.
01:02
Publisert: