Rikdommen verdens 3,6 milliarder fattigste eier tilsvarer de samlede verdiene seks amerikanere, en spanjol og en mexicaner sitter på, ifølge den britiske hjelpeorganisasjonen. 

De åtte rikeste er Microsoft-grunnlegger Bill Gates, Facebook-gründer Mark Zuckerberg, Inditex-grunnlegger Amancio Ortega, investor Warren Buffett, Mexicos Carlos Slim, Oracles Larry Ellison, tidligere New York-ordfører Michael Bloomberg og Jeff Bezos, som startet Amazon.

Gates har ifølge Reuters økt formuen med 50 prosent til 25 milliarder dollar (over 210 milliarder kroner) siden han gikk av som Microsoft-sjef i 2006.

I 2015 eide de 62 rikeste like mye som den fattigste halvdelen.

Den økende ulikheten kan føre til større ustabilitet, advarer organisasjonen før Verdens økonomiske forum (WEF) starter i alpebyen Davos. 

- Uanstendig

Oxfam skriver i rapporten «En økonomi for de 99 prosentene» at stadig flere ikke finner seg i dagens situasjon, og den ber verdens politiske og økonomiske elite om å faktisk gjøre noe med det, ikke bare komme med tomme ord og late som om de er opptatt av ulikheten. Oxfam bygger tallene i sin rapport på data fra Swiss bank, Credit Suisse og Forbes

– Det er uanstendig at så mye rikdom er i hendene på så få, når én av ti overlever på mindre enn to dollar om dagen, sier Oxfam-sjef Winnie Byanyima.

Forrige uke la WEF fram rapporten Global Risk Report 2017, hvor forumet trakk fram økende ulikhet i inntekt og formue som trussel nummer én de neste ti årene. 

WEF advarte i rapporten mot «mangel på solidaritet» mellom de rikeste og de som er lenger ned på rangstigen – noe som også vises i praksis under toppmøtet, der verdensledere bor på luksushoteller mens hotellansatte og servitører bor på femmannsrom med køyesenger, ifølge The Guardian.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Samlet postkassereklame i tolv år: Fjorårets fangst rekordlav
Roger Pihl oppsummerer hvor mye reklame som har kommet i postkassen hans i 2016.
00:52
Publisert: