Jærbuen Erling Braut Haaland er de siste årene blitt en av verdens mest ettertraktede fotballspillere etter å ha bøttet inn mål for østerrikske RB Salzburg og tyske Borussia Dortmund.

Helt siden sesongstart i fjor høst har det vært spekulert i at den 21 år gamle spissen kom til å bli et hett overgangsmål for Europas toppklubber, og det har etter hvert nærmest opplest og vedtatt at Haaland kommer til å forlate Dortmund denne sommeren. At en eventuell overgang vil involvere store pengesummer har det heller ikke hersket tvil om.

Mandag kveld meldte den britiske tabloidavisen Daily Mail at Haaland og hans representanter, som inkluderer den mektige agenten Mino Raiola, har kommet til enighet med Manchester City om betingelser.

Ifølge avisens opplysninger skal Manchester City ha tilbudt en totalpakke som vil gjøre spissen til den best betalte spilleren i Englands toppdivisjon Premier League, med en ukelønn på over 500.000 pund. Det tilsvarer om lag 5,75 millioner kroner etter dagens kurs.

Tirsdag ettermiddag slenger velrenommerte The Athletic seg på. Deres journalist David Ornstein, regnes som en av de fremste reporterne på overgangsmarkedet i fotball, og han skriver nå at «Erling Haaland har gitt grønt lys til en overgang til Manchester City i sommer».

Utkjøpsklausul

Ifølge Daily Mails opplysninger er Manchester City klare for å aktivere Haalands utkjøpsklausul, som skal ligge på 63 millioner britiske pund. Det tilsvarer rundt 720 millioner norske kroner.

Avisen skriver videre at det etter all sannsynlighet dreier seg om en femårsavtale, og at den kan bli ferdigstilt allerede neste uke.

Opplysningene til Daily Mail kommer samtidig som at Dortmund så sent som i forrige uke insisterte på at det ennå ikke er enighet rundt Haaland.

Den tidligere fotballspilleren Jan Åge Fjørtoft gjentar budskapet tirsdag formiddag.

«Som jeg har sagt i månedsvis så kan Erling Haaland ende opp både i Manchester City og Real Madrid [ …]. Ingen avtale ennå», skriver han på Twitter.

Journalisten Fabrizio Romano, kjent for sine gode kilder når det gjelder overganger i fotballen, skrev så sent som i forrige uke at Manchester City har satt alle kluter til for å signere Haaland.

Millionær

Dersom Haaland ender opp i Manchester City med en ukelønn på 5,75 millioner kroner vil han bli den best betalte norske fotballspilleren gjennom tidende og blant de best betalte i Premier League, hvis ikke den aller best betalte.

Den tittelen er det i dag Manchester Uniteds Cristiano Ronaldo som innehar.

Ifølge den spanske avisen Marca tjener portugiseren rundt 500.000 pund i uken, mens Manchester Citys Kevin De Bruyne skal ha en ukelønn på rundt 385.000 pund. Den tredje best betalte spilleren i Premier League er ifølge Marca Manchester Uniteds målvakt David de Gea, som angivelig har en kontrakt som gir han rundt 370.000 pund i uken.

Erling Haaland har allerede før sommerens ventede megaovergang rukket å tjene gode penger på en relativt kort proffkarriere. Da skattelistene for 2020 ble sluppet i fjor høst var Haaland oppført med en ligningsformue på drøyt 76 millioner kroner.

DN har tidligere omtalt Haalands investeringer gjennom det private investeringsselskapet EBH Promotion. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.