Cristiano Ronaldo (33) erklærte seg skyldig i skattefusk og aksepterte en bot på nær 19 millioner euro, rundt 183 millioner kroner, og betinget fengsel i retten i Madrid tirsdag, melder Reuters.

En smilende Ronaldo ankom rettslokalet sammen med kjæresten i en svart van, ikledd svart jakke, svarte bukse, svarte solbriller og knall hvite sko. Han rakk til og med å skrive et par autografer mens han tok seg opp trappen til rettslokalet.

Dommeren Juan Pablo Gonzalez-Herrero hadde på forhånd sagt nei til at Cristiano Ronaldo kunne ankomme bakveien, og det så ikke ut til at det sjenerte fotballstjernen nevneverdig at han måtte eksponere seg for rampelyset på vei inn til retten, selv om møtet nok vil koste ham noen millioner.

Portugiserens skattesak stammer fra tiden som Real Madrid-spiller. Anklagen gikk på unndragelse av skatt gjennom bruk av skatteparadiser i perioden 2011 til 2014.

Det er spesielt inntekter fra bilderettigheter som har skapt trøbbel for Ronaldo.

Sist sommer ble Juventus-stjernen enig med spanske skattemyndigheter om et forlik. Det innebar en solid bot samt 23 måneders fengselsstraff.

I Spania er det vanlig praksis i slike førstegangssaker at en straff på under to år gir betinget fengsel, ifølge Reuters.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

– Denne banker livskiten ut av andre firedørsbiler
Den nye versjonen av Mercedes-AMG GT er den raskeste modellen fra merket. Likevel kan du ta med fire passasjerer og trekke tilhenger.
03:36
Publisert: