Det er det franske nyhets- og satiremagasinet Canard Enchaine som avslører lønnsutbetalingene, som skal ha vært på rundt 500.000 euro, nærmere 4,5 millioner kroner, over en tiårsperiode.

Det er ikke forbudt for franske folkevalgte å ansette og lønne familiemedlemmer, men Canard Enchaine har ikke funnet noen som kan si hvilket arbeid Fillons britiskfødte kone Penelope skal ha utført for ham.

Assistent

Fillon har sittet i den franske nasjonalforsamlingen siden 1980-tallet, men kona har aldri vist synlig interesse for det politiske arbeidet hans.

I årene 1998 til 2002 ble hun ifølge Canard Enchaine lønnet som «assistent» for ham i nasjonalforsamlingen. 

Da ektemannen var statsråd i årene 2002 til 2007 ble hun lønnet som assistent til Marc Joulaud, som tok Fillons plass i nasjonalforsamlingen. For dette fikk hun opp mot 70.000 kroner i måneden.

Aldri møtt

Penelope Fillon ble også lønnet av det litterære tidsskriftet Revue des Deux Mondes, som eies av en venn av Fillon.

Sjefen for tidsskriftet, Michel Crepu, sier at han er sjokkert.

– Jeg har aldri møtt Penelope Fillon og har heller aldri sett henne i bladets kontorer, sier han til Canard Enchaine.

Meningsmålinger gir Fillon et klart forsprang i kappløpet om presidentposten, foran høyrepopulisten Marine Le Pen.

Raser over påstander

Fillion raser over påstandene om at han i årevis har lønnet kona med statlige midler og sier han er rystet over påstandene.

– Dette er grovt krenkende. Oppslagene viser bare forakt og kvinnehat, sier han ifølge Reuters og kaller det falske nyheter.

Det er det franske nyhets- og satiremagasinet Canard Enchaine som skriver at Penelope Fillon skal ha fått utbetalt rundt 500.000 euro, nærmere 4,5 millioner kroner, i lønn over en tiårsperiode.

Det er ikke forbudt for franske folkevalgte å ansette og lønne familiemedlemmer, men Canard Enchaine har ikke funnet noen som kan si hvilket arbeid Penelope Fillon skal ha utført for ektemannen.

Vil gjenninnføre grensekontroll

Frankrikes konservative presidentkandidat François Fillon vil gjeninnføre grensekontroll for å begrense antallet migranter og holde terrorister ute.

Fillon formidlet dette via Twitter tirsdag, skrive The Telegraph.

– Så lenge Europas grenser ikke er beskyttet av våre partnere, så vil Frankrike gjenetablere reell kontroll ved grensene, skriver Fillon. Presidentkandidaten sier også han vil «ignorere» Schengen-avtalen om åpne grenser.

Fillon oppfordret i et møte i Berlin mandag om at det må opprettes en europeisk forsvarsallianse.

– I flere tiår har vi levd med illusjonen av evigvarende fred. Virkeligheten er mer ubarmhjertig, sa Fillon mandag og viste til det han kaller et aggressivt Russland, trussel fra handelskrig mellom USA og Kina, og økende europeisk splittelse.

– Vi må ikke avfinne oss med USAs spilleregler, sa han og tok til orde for at Europa må «organisere seg selv» i møte med Trumps «aggressive tone».

Fillon, som tidligere har vært statsminister, regnes som favoritt til å vinne presidentvalget i mai. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

En skjellmiddag lager du nesten like raskt som du popper popcorn.
Se her.
00:36
Publisert: