Trump skrev flere meldinger på Twitter der han langet ut mot Frankrikes president Emmanuel Macron tirsdag, samme dag som Frankrike var samlet i sorg over ofrene etter terrorangrepene i november 2015.

– Vi var samlet for å minnes drapet på 130 av våre landsmenn for tre år siden i Paris og Saint-Denis, så jeg vil svare på engelsk: «Vanlig folkeskikk» burde ha vært egnet, sier regjeringens talsmann Benjamin Griveaux onsdag.

«Emmanuel Macron foreslår å bygge sin egen hær for å beskytte Europa mot USA, Kina og Russland. Men det var Tyskland i første og annen verdenskrig – hvordan gikk det for Frankrike? De hadde begynt å lære tysk i Paris da USA kom. Betal for NATO eller ikke!» skrev Trump dagen i forveien.

Problemet er at Macron er så upopulær, fortsatte Trump: «Han prøver bare å skifte tema. Forresten så finnes det ikke noe land som er mer nasjonalistisk enn Frankrike, et veldig stolt folk – og det med rette!»

I en tredje tweet gikk Trump ut mot franske tollsatser på amerikansk vin: «Urettferdig, må endres!»

Feiden mellom de to startet i forrige uke da Macron tok til orde for en «ekte europeisk hær» for å bli mer uavhengig av amerikansk hjelp, men i noen sammenhenger tilsynelatende også for å kunne beskytte seg mot USA. Trump tvitret i helgen at utspillet var «veldig fornærmende».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.