Tirsdag annonserte François de Rugy, energiminister i Emmanuel Macrons regjering, at han trekker seg fra stillingen. Avgjørelsen ble meddelt på statsrådens Facebook-side.

De Rugy ha brukt offentlige midler til en rekke private formål. Blant annet skal han ha pusset opp leiligheten sin til over 700 000 norske kroner, og invitert gjester på dyre hummer-middager, skriver Bloomberg.

Pengebruken, som skal ha skjedd da De Rugy var folkevalgt i perioden 2017 og 2018, ble avdekket av mediebyrået Mediapart, og er siden fått navnet «lobstergate».

Statsrådens avgang føyer seg inn i en rekke pinligheter for president Macron den siste tiden. Nylig sparket Macron sin egen livvakt fra tjenesten etter at det ble kjent at vedkommende hadde slått til demonstranter under et opptog i mai, noe Macron og hans stab skal ha forsøkt å skjule.

De Rugby har frontet Macrons energipolitikk, som blant annet har vært å satse mer på fornybar energi. Avgjørelsene om å øke drivstoffprisene var noe av det som utløste bevegelsen med «de gule vestene» i fjor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.