Emmanuel Macron rundet nylig sine første 100 dager som president i Frankrike. I juli tydet mye på at «hvetebrødsdagene» var omme etter at 39-åringens popularitet falt med ti prosentpoeng. Nå er det en litt annen type motstand som har kommet til overflaten, nemlig presidentens sminkeregninger.

Føyer seg i rekken

Macrons kontor har nylig bekreftet at innleie av en frilans sminkør for å gjøre Macron presentabel forut for TV-debatter og utenlandsreiser har utgjort en sum på 26.000 euro, ifølge det franske magasinet Le Point. Summen utgjør i underkant av 240.000 norske kroner – eller 2400 kroner dagen.

Kontoret jobber nå med å skaffe billigere alternativer, ifølge magasinet.

Britiske Daily Mail skriver at summen likevel ikke er unik. Forhenværende president Nicolas Sakrozy skal ha brukt om lag 70.000 kroner i måneden på sminke. François Hollandes månedlige frisørutgifter lå på 90.000 kroner i måneden, ifølge Bloomberg.

Protesterte mot førstedame-tittel

Macron-familien har allerede vært i hardt vær i andre «forbrukssaker» tidligere i august. Presidenten har ytret ønske om å gi kona den formelle tittelen som førstedame. En slik rolle hadde krevd et separat budsjett for presidentens partner, noe den franske grunnloven ikke åpner for, skriver The Guardian

– Jeg vil ha et klart regelverk på dette området. Personen presidenten bor sammen med, burde ha en rolle og bli anerkjent for den, har Macron uttalt. 

Over 300.000 franskmenn skrev derimot under på et opprop i protest mot presidentens ønske. Forslaget ble senere lagt til side.

Nylig offentliggjorde presidentpalasset likevel at Birgitte Macron skulle få en mer offisiell stilling, selv om den ikke er formell. Hun skal representere Frankrike sammen med presidenten under internasjonale møter og arrangementer. I tillegg skal hun organisere egne møter i det franske presidentpalasset, med hovedvekt på veldedige organisasjoner som jobber med utdannelse, funksjonshemmede, helsespørsmål og beskyttelse av barn, skriver NTB.(Vilkår)

Problemene for TV 2 Sumo: -Det gjorde vondt langt inn i sjelen
Direktør for TV2 Sumo, Cristian Birkeland, må innrømme at de tekniske problemene under visningen av Liverpools Premiere League sesongåpning skapte problemer for sjelslivet. Nå lager strømmekanalen nye tekniske rutiner.
01:18
Publisert: