45 prosent av de spurte i målingen Ifop har utført for avisen Journal du Dimanche mener Macron gjør «en svært dårlig» jobb som president, mot 39 prosent for en måned siden.

Bare 23 prosent av de spurte er fornøyde med Macrons innsats som president, viser målingen.

I en annen måling utført av Ipsos, som ble offentliggjort onsdag, sa 20 prosent av de spurte seg fornøyd med Macrons innsats som president.

Halvert oppslutning

Frankrike har den siste måneden vært preget av demonstrasjoner og opptøyer, der mye av raseriet har vært rettet mot Macron og hans politikk.

Franske butikkeiere kan ha tapt over ti milliarder kroner. - Folk nøler med å komme til butikken
00:56 Min
Publisert:

Lørdag deltok rundt 66.000 mennesker i demonstrasjoner over hele Frankrike, omtrent halvparten så mange som helgen før.

Hele 69.000 politifolk var utkommandert for å sikre ro og orden lørdag, men mot 89.000 forrige helg.

«De gule vestene»

– Det roer seg, men det sterke hatet mot Macron består, sier sosiologen Herve Le Bras ved École des hautes études en sciences sosiales (EHESS) i Paris.

– Selv om han blir mer ydmyk, kommer dette til å bli vanskelig, mener Le Bras.

Grasrotbevegelsen «de gule vestene» har ledet an i demonstrasjonene mot Macron, som begynte som en protest mot økte drivstoffavgifter, innført som et ledd i regjeringens klimatiltak.

Macron ga til slutt etter og utsatte den siste varslede avgiftsøkningen, samtidig som han hevet minstelønnssatsene og senket skatten for folk med lav inntekt.

Protestene fortsatte likevel, og «de gule vestene» er nå en bred bevegelse som krever generelt bedre levekår for vanlige franskmenn og høyere skatt for folk med høy inntekt.

Underskudd

Regjeringen regnet selv ut at Macrons løfter ville koste den franske statskassen mellom 78 og 97 milliarder kroner i året, og en partikollega av Macron medga at neste års underskudd vil overstige EU-grensen på 3 prosent av bruttonasjonalproduktet.

Macrons løftene har likevel tilsynelatende bidratt til lavere oppslutning for «de gule vestene» og deres aksjoner, fra rundt 70 prosent for noen uker siden til rundt 50 prosent nå.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjetil Wiedswang: Nisselokaliseringspolitikk
DNs politiske julekalender | Luke 16: Han har bodd i Tyrkia, Oslo og Drøbak, men finske lokalpolitikere tok nissegevinsten.
01:57 Min
Publisert: