Le Pen, som leder partiet Nasjonal samling (tidligere Nasjonal Front), la ut bilder av grusomheter utført av ekstremistgruppen IS på Twitter i desember 2015. Bildene ble lagt ut kun noen få uker etter at IS-medlemmer drepte 130 mennesker i Paris.

Politikeren, som i 2017 tapte presidentvalget mot Emmanuel Macron, ble fratatt sin parlamentariske immunitet og tiltalt for å ha videreformidlet voldelige budskap «som oppildner til terrorisme eller pornografi, eller som på alvorlig vis skader menneskeverdet».

Torsdag la Le Pen ut bilder på Twitter av en rettsordre hvor hun blir pålagt å gjennomgå en psykiatrisk utredning.

Dokumentet er datert 11. september, og testene skal ifølge domstolen gjennomføres fortest mulig for å fastslå om hun «er i stand til å forstå kommentarer og svare på spørsmål».

Le Pen, som selv er utdannet advokat, antyder at ordren kommer som følge av at regjeringen ønsker å frata henne troverdighet.

– Jeg trodde jeg hadde vært gjennom alt, men nei. For å ha fordømt IS' grusomheter på Twitter tvinger «rettssystemet» meg til å gjennomgå psykiatriske tester. Hvor langt skal de gå? spør Le Pen.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Elon Musk introduserer japansk milliardær som skal reise rundt månen
... og den japanske milliardæren røper hvem han vil ta med seg
01:22
Publisert: