Presidenten i den franske nasjonalforsamlingen, Richard Ferrand, som tilhører president Emmanuel Macrons parti Republikken på vei (LREM), ble natt til torsdag tiltalt for økonomiske misligheter. Som sjef i et forsikringsselskap i 2011 skal han ha forsøkt å berike sin samboer.

Forsikringsselskapet i Bretagne, der Ferrand var sjef, skal ha gjort en avtale om å leie og pusse opp et bygg Ferrands samboer eide, slik at byggets verdi økte.

Konklusjonen om å ta ut tiltale mot Ferrand ble tatt natt til torsdag etter et 13 timer langt rettsmøte, skriver Le Parisien.

Ferrand sendte selv ut en pressemelding ved 1-tiden på natten hvor han sier han tar beslutningen om tiltale til etterretning. Han skriver at den nye statusen han er gitt i saken vil ham mulighet til forsvare seg mot beskyldningen. Han skriver videre at han er rolig med tanke på det framtidige utfallet av saken.

Det går videre fram at Ferrand ikke har tenkt å trekke seg fra stillingen i nasjonalforsamlingen, skriver avisen.

Ferrand har vært under etterforskning i flere år, noe som i 2017 medførte at han ble fjernet fra jobben som territorialminister i Macrons regjering.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.