– EU-kommisjonen vil stå sammen med Frankrike, forsikret EUs handelskommissær Phil Hogan tirsdag.

Han kommenterte situasjonen da han møtte den franske finansministeren Bruno Le Maire i Paris.

Egen skatt på digitale tjenester

Bakgrunnen for konflikten er at Frankrike har innført en egen skatt på digitale tjenester levert av store IT-selskaper. De største og mest kjente av disse selskapene er amerikanske, og de betaler svært lite skatt i mange av landene hvor de selger annonser og samler inn data om brukerne.

Den nye skatten har fått USA til å true med høye tollsatser på franske varer som champagne, ost og vesker.

Blir de varslede tollsatsene på opptil 100 prosent innført, vil Frankrike bringe saken inn for Verdens handelsorganisasjon (WTO) og vurdere mottiltak.

15 dager til å løse striden

– Denne handelskrigen er ikke i noens interesse, sier Bruno Le Maire, som oppfordrer USA til å droppe planene om straffetoll.

Forhandlinger om saken pågår i Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD). Ifølge Le Maire har Frankrike og USA gitt seg selv 15 dager til å løse striden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.