Inderen Gautam Adani har bygget opp et av Indias største infrastrukturselskaper, med store investeringer innenfor havner, kraftforsyning, flyselskapet og handelsselskaper. Adani har en formue på 120 milliarder dollar, ifølge Forbes. Over 100 milliarder har kommet siden 2020.

«I dag avslører vi funnene fra vår toårige etterforskning og legger frem bevis på at det indiske konglomeratet Adani Group har stått bak en skamløs markedsmanipulering og regnskapssvindel gjennom flere tiår», skriver Hindenburg Research i en rapport på nesten 100 sider med tittelen «Hvordan verdens tredje rikeste mann står bak den største svindelen i næringslivshistorien».

– Svindel

Hindeburg Research, som ledes av Nate Anderson, er både et analyseselskap og blir sett på som en aktivistinvestor. Det har gått etter store og kjente selskaper. De har shortposisjoner i Adani-selskaper. Det vil si at de vil tjene penger hvis aksjekursen faller.

«Selv om du velger å overse funnene fra undersøkelsen og aksepterer den finansielle situasjonen i selskapene slik de fremstilles, har de syv børsnoterte selskapene en nedside på 85 prosent, rent fundamentalt, på grunn av skyhøye verdivurderinger», skriver Hindenburg Research.

I rapporten vises det blant annet til at selskapene har tatt opp gjeld med sikkerhet i skyhøye kurser på aksjer i andre selskaper i selskapsgruppen. Kilder i konglomeratet karakteriserer gruppen som et familieselskap hvor Adani-familiemedlemmer har full kontroll.

Gautam Adani var til stede på Forbes' CEO Summit i Singapore i september i fjor.
Gautam Adani var til stede på Forbes' CEO Summit i Singapore i september i fjor. (Foto: Edwin Koo/Bloomberg)

De peker på fire store korrupsjonsetterforskningen i India, hvor det har vært påstander om hvitvasking av store midler via skatteparadiser og korrupsjon. Disse etterforskningene har ikke ført til noe.

«Vi mener at Adani Group har vært i stand til å drive en stor, åpenbar svindel på høylys dag fordi investorer, journalister, vanlige folk, og til og med politikere, har vært redde for å si fra i frykt for represalier», skriver Hindenburg Research i rapporten, hvor de ber Adani om å svare på 88 spørsmål.

«Hvis Gautam Adani virkelig omfavner åpenhet, som han hevder, bør de være enkle å svare på. Vi ser frem til Adanis svar», skriver selskapet i rapporten, som også er publisert på selskapets nettside.

– Sjokkerte

Rapporten kommer på et svært ugunstig tidspunkt for Adani-selskapene. Adani Enterprises planlegger å hente inn 200 milliarder indiske rupi i en kapitalutvidelse på fredag, i hva som er en av de største emisjonene i India.

– Vi er sjokkerte. Hindenburg har ikke gjort noen forsøk på å kontakte oss eller verifisere fakta. Tidspunktet for offentliggjøringen av rapporten viser skamløse intensjoner, som gjøres mot bedre vitende. Dette gjøres å undergrave Adani-gruppens omdømme med et hovedmål: å ødelegge for den kommende kapitalutvidelsen, sier Adani-gruppens finansdirektør, Jugeshinder Singh, i en uttalelse.

Rapporten ble offentliggjort idét handelen startet ved Mumbai-børsen på onsdag. I løpet av dagen forsvant verdier for rundt 875 milliarder rupi (vel 100 milliarder kroner).

I et intervju i desember sa Gautam Adani at enkelte analytikere ikke forstår forretningsmodellen.

– De som skjønner den, er mine kreditorer, mine banker, mine internasjonale investorer. Hver gang Adani kommer i markedet elsker de å investere. Det er slik vi kan fortsette å vokse, sa han til næringslivsavisen Financial Times.

Adanis formue har falt med 6,5 milliarder dollar (64 milliarder kroner) siden rapporten ble publisert.

Dømt etter kritisk rapport

I 2020 publiserte Hindenburg Research, som er oppkalt etter det tyske luftskipet som eksploderte og styrtet i 1937, en rapport hvor de beskyldte el- og hydrogenlastebilprodusenten Nikola, og grunnlegger Trevor Milton, for svindel.

Dette skjedde kort tid etter at Nikola gikk på børs i USA og fikk en kraftig kursoppgang. Milton gikk av like etter, og både det amerikanske Finanstilsynet (SEC) og justisdepartementet startet etterforskning på bakgrunn av påstandene i rapporten.

I fjor høst ble Milton funnet skyldig i tre av fire tilfeller av bedrageri. Ifølge tiltalen påsto Nikola feilaktig å ha bygget sin egen, revolusjonære lastebil, som i realiteten var et General Motors-produkt påklistret Nikolas logo.

– Gitt Hindenburgs omdømme, kan en anta at disse påstandene er blitt grundig undersøkt, sier tradingsjef Guillermo Hernandez Sampere hos det tyske kapitalforvalterselskapet MPPM GmbH til Bloomberg om den nye rapporten om Adani-gruppen.

Bloombergs egne analytikere viser til at Hindenburg Research er kjent for å gjøre jobben sin.

– Dette er kjente shortselgere. De har en solid merittliste. Påstandene mot Nikoa førte til at aksjekursen falt med 40 prosent, sier analytiker Nitin Chanduka hos Bloomberg Intelligence til nyhetsbyrået.

Mektig konglomerat

Adani har forpliktet seg til å investere 70 milliarder dollar i fornybare, grønne teknologiprosjekter i India innen 2030. Dette skjer samtidig som Adani fortsetter å investere i store kullprosjekter. Selskapet har en dominerende rolle i indiske næringsliv.

– Vi er den største næringslivsgruppen i India, fulgt av Tata og Reliance. Hvis noen vil investere i India – hvem vil de ta kontakt med først, spurte han i intervjuet med Financial Times.

Etikkrådet i Statens Pensjonsfond Utland (Oljefondet) anbefalte i 2021 Adani Ports & Special Economic Zone på en observasjonsliste «på grunn av en uakseptabel risiko for at selskapet medvirker til alvorlige krenkelser av enkeltmennesker i krig eller en konfliktsituasjon».

Årsaken er at Adani-selskapet hadde et forretningssamarbeid med militærjuntaen i Myanmar. Norges Bank valgte å følge anbefalingen i fjor.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.