Etter kraftige opptøyer i kjølvannet av dødsfallet til George Floyd i Minneapolis sist søndag har netthandelsgiganten Amazon valgt å nedskalere virksomheten sin i blant annet Chicago, Los Angeles og Portland.

– Vi følger situasjonen nøye og i en håndfull byer har vi justert kjørerutene og skalert ned virksomheten for å ivareta sikkerheten til våre medarbeidere, sier en talsperson fra Amazon til Bloomberg News.

Fikk sms

I Chicago og Los Angeles fikk sjåførene til Amazon følgende melding lørdag kveld:

– Dersom du for øyeblikket leverer pakker: stopp umiddelbart og dra hjem.

46 år gamle George Floyd døde sist søndag etter at den ubevæpnede afroamerikanske mannen ble trykket til bakken da han ble pågrepet av politiet i Minneapolis. Politimannen Derek Chauvin er pågrepet og siktet for forsettlig drap.

Stenger 175 butikker

CNN skriver at billigkjeden Target midlertidig har stengt 175 butikker grunnet opptøyene.

– Vårt fokus vil være å ivareta våre ansattes sikkerhet og å hjelpe lokalsamfunnet med å hele sin sår. Hjertet vårt er knust etter dødsfallet til George Floyd og den smerten det har forårsaket for lokalsamfunn over hele landet, skriver Target i en uttalelse.

Ansatte i butikker som nå stenges vil få sin vanlige lønn i inntil 14 dager, inkludert en COVID-19-godtgjørelse som de i dag mottar.

Google utsetter mobillansering

Opptøyene preger nå store deler av amerikansk næringsliv. Reuters meldte lørdag at Google har valgt å utsette neste ukes planlagte lansering av betaversjonen for Android 11-operativsystemet.

– Vi gleder oss til å fortelle mer om Android 11, men nå er ikke tiden for å feire, sa Google i en beskjed postet på et forum for Android-utviklere.

Unntakstilstand i LA

Californias guvernør Gavin Newsom har erklært unntakstilstand i Los Angeles fylke som følge av opptøyer.

Guvernøren åpner også for å sette inn nasjonalgarden for å få en slutt på masseprotestene mot politivold, ifølge CNN.

Det er alt innført portforbud i Los Angeles og flere andre byer i California, og nasjonalgarden er satt i beredskap også i San Francisco.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.