Hedgefondforvalter og milliardær George Soros har lenge vært en kritiker av Donald Trump. Det har han også fått svi økonomisk for. Den kraftige børsoppgangen etter at Trump ble valgt til president skal ha kostet Soros en milliard dollar.

Nå er både Soros og Trump på plass sammen med den globale eliten på World Economic Forum i Davos. Og under en middag torsdag kveld gikk Soros hardt ut mot Trump.

Soros skal ifølge The Associated Press ha innledet med å si at han tror Donald Trump ønsker å lage en «mafia-stat» i USA, men at han ikke kan på grunn av styrken til landets grunnleggende institusjoner. Han utdypet imidlertid ikke hva han mente med «mafia-stat».

– Midlertidig fenomen

– Jeg anser Trump-administrasjonen som en fare for verden. Men jeg betrakter det som et rent midlertidig fenomen som vil forsvinne i 2020, eller enda før, sa Soros ifølge Bloomberg News.

Men Soros fant også plass til litt «skryt» av presidenten.

- Jeg gir president Trump anerkjennelse for å motivere sine kjernevelgere på en briljant måte. Men for hver kjernevelger har han skapt et enda større antall «kjernemotstandere». Derfor forventer jeg et demokratisk jordskred i årets mellomvalg i USA, sa Soros ifølge The Hill.

Finansmannen fyrte i talen også av en bredside mot Facebook og Google, og sammenlignet dem med gamblingselskaper som skaper avhengighet hos brukerne, skriver Bloomberg. Soros sa at «nettverkseffekten» som har drevet fem dominansen til disse selskapene ikke er bærekraftig, og spådde at Facebook vil gå tom for nye mennesker å omvende innen tre år.

Samtidig kalte han kryptovalutaer for en typisk boble, men ser ikke noen snarlig krasj på grunn av at de brukes av autoritære regimer i verden.

I dag fredag skal Trump holde tale i Davos, og det er nok mange som er spent på hva den vil inneholde. Følg talen live på DN.no fra klokken 14.(Vilkår)

Dette forventer de av Donald Trumps besøk i Davos
Hør forventningene til den amerikanske presidenten som besøker World Economic Forum i Sveits.
01:54
Publisert: