Tesla-gründer Elon Musk liker svært dårlig at George Soros nå har likvidert sin siste post med Tesla-aksjer. I en filing til det amerikanske finanstilsynet går det frem at et av Soros' investeringsfond har solgt alle sine Tesla-aksjer for 16 millioner dollar. Soros kjøpte Tesla-aksjene i fjor og har tidligere vært positiv til Musks batteri- og elbilselskap. Tesla-aksjene er nesten halvert i verdi siden toppen i september i fjor.

Angrep på Twitter

På sin egen plattform Twitter kommer han med et personlig angrep på den 92-årige investorlegenden.

Elon Musk rider igjen.
Elon Musk rider igjen. (Foto: Ludovic Marin/Reuters/NTB)

Musk sammenligner først Soros med den onde tegneseriefiguren Magneto, før han påstår at Soros hater menneskeheten og vil ødelegge hele sivilisasjonen.

Musk får som vanlig full støtte fra sine trofaste tastaturkrigere som støtter den kontroversielle milliardæren i tykt og tynt. Musks tilhengere flommer nå nettet og sosiale medier med de villeste konspirasjonsteorier om Soros. Soros i en årrekke har vært målskive og prygelknabe for mange langt ute på høyresiden politisk, og ditto konspifolk langt ute på venstresiden, samt en cocktail av vaksinemotstandere, antisemitter og holocaustfornektere, bare for å nevne noen.

Soros er jødisk og født i Ungarn, men han klarte som barn å unngå nazistenes utrydningsleire. Etter krigen emigrerte han først til England, og siden til USA. Han ble for alvor legendarisk i finansmiljøet da han under valutauroen i 1992 tjente en milliard dollar da det britiske pundet kollapsen. Han fikk senere økenavnet «the Man who broke the Pound».

Soros har på sin side langt valgt å ikke direkte konfrontere sin milliardærkollega. Men han har lagt ut en melding på Twitter om at ryktene om at han skulle hatt et hjerteinfarkt er usanne, og at han er sunn og i live.

De to milliardærene er blant verdens rikeste personer. Soros er også kjent som filantrop og gir store beløp til demokratiforkjempelse og menneskerettigheter.

Soros (91) på talerstolen i Davos: – Putin er fanget i sin egen fikse idé:

.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.