Den 87-årige mangemilliardæren overfører beløpet, knapt 18 milliarder dollar, til stiftelsene Open Society Foundations, melder The Wall Street Journal.

Pengene utgjør en stor del av Soros' personlige formue. Open Society har særlig gjort seg bemerket for å fremme fred, frihet, demokrati og menneskerettigheter i de tidligere kommunistlandene i Sentral- og Øst-Europa, og i Sentral-Asia.

Soros er blitt meget kontroversiell blant de mer autoritære lederne i mange av disse landene, spesielt fødelandet Ungarn, som gjerne bruker hans jødiske opphav for å mistenkeliggjøre og spre konspirasjonsteorier.

I Russland har Soros nærmest gitt opp etter å ha blitt mistenkeliggjort og trakassert av Kreml i en årrekke.

Soros ble for alvor kjent i 1992 som «The man who broke the pound», da han tjente rundt en milliard pund på å spekulere på at det britiske pundet skulle kollapse.

Soros regnes som en av verdens rikeste personer, og magasinet Forbes anslo i mai i år at han har en formue på vel 25 milliarder dollar.

Med over 20 milliarder dollar blir Open Society nå verdens nest største filantropiske stiftelse, kun slått av Bill and Melinda Gates Foundation.(Vilkår)

– Så fort jeg setter meg på sykkelen blir jeg lykkelig
00:00
Publisert: