Mandag snakket Soros ut for første gang om den ungarske regjeringens holdning til hans synspunkter og påståtte intensjoner om innvandring, og beskyldte myndighetene for «forvrengning og ren løgn».

87-åringen sa at statsminister Viktor Orbans regjering har forsøkt å skildre ham som en fiende.

– Regjeringen valgte George Soros for dette formålet, lanserte en massiv anti-Soros mediekampanje som kostet titalls millioner euro av skattebetalerens penger, pisket opp antimuslimske holdninger, og brukte antisemittiske formuleringer som minner om 1930-tallet, heter det i en uttalelse på hans nettside.

Artikkel fra 2015

I en sjupunkts undersøkelse fra den innvandringsfiendtlige Orban sendt via post til husstander over hele landet 9. oktober, sa regjeringen at de ville forsøke å få oversikt over holdninger til den kalte Soros-planen.

Dette refererer til en artikkel fra 2015 som ble skrevet da hundretusenvis av innvandrere strømmet inn i Europa via Balkan. Der uttaler Soros at EU bør ta inn minst en million innvandrere årlig.

Den ungarske regjeringsundersøkelsen hevder at Soros oppmuntrer, og til og med orkestrerer, Europas pågående migrasjonskrise, samt påvirker EUs politikk.(Vilkår)

Forsiden med de tre løpende aksjemeglerne er ikonisk. Slik opplevde de historiens mest dramatiske dag på Oslo Børs
De ble selve bildet på børskrakket. Slik husker de den dramatiske dagen på Oslo Børs.
08:09
Publisert: