Amerikanske Goldman Sachs er selveste gullstandarden blant investeringsbankene på Wall Street, og det er trangt i døren for unge talentfulle, de fleste med imponerende vitnemål fra de beste universitetene.

Det er en velkjent sak at arbeidsdagene i finansindustrien kan være lange, og at særlig unge nyansatte presses ekstra hardt, vel vitende at køen for å erstatte dem er lang hvis de ikke leverer toppresultater.

Vissheten og incentivene er også der at suksess hos Goldman Sachs betyr at man er økonomisk sikret for resten av livet.

Trøbbel i paradis

Men midt i pandemien begynner disse juniormedarbeiderne å få nok av det tøffe arbeidspresset og lange arbeidsdager.

Nyhetsbyrået Reuters opplyser at det er opprørsstemning blant førsteårs ansatte analytikere hos Goldman Sachs. De er så overarbeidet og slitne etter 95-timers arbeidsuker, urealistiske deadlines og fem timers søvn hver natt at de nå vurderer å slutte.

Det viser en arbeidsmiljøundersøkelse blant 13 junioranalytikere i banken, som de unge analytikerne selv gjennomførte. Resultatet av undersøkelsen spredte seg snart på sosiale medier.

Lover å hente hjelp

Goldman Sachs innrømmer at arbeidsbyrden for de ansatte er stor for tiden, gitt at forretningene går for fullt, og at antallet fusjoner, oppkjøp og børsnoteringer er historisk høyt.

Talskvinne Nicole Sharpe sier til Reuters at koronaen det siste året legger ekstra sten til byrden, men at banken lytter til bekymringene og fra nyttår har startet prosessen med å ansette flere folk, men at dette tar tid.

Goldman Sachs' investeringsbankvirksomhet hadde i 2020 et resultat på nesten ti milliarder dollar, eller rundt 85 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.