Den amerikanske investeringsbanken Goldman Sachs kom tirsdag med en analyse som anbefalte salg av aksjer i den amerikanske elbil- og solpanelprodusenten Tesla. Rapporten fra banken begrunner den negative vurderingen med at den ikke tror Tesla vil være i stand til å møte produksjonsmålene for Tesla Model 3 innen utgangen av juni.

Tesla Model 3 bekymrer mange i markedet.
Tesla Model 3 bekymrer mange i markedet. (Foto: Lucy Nicholson/Reuters/NTB Scanpix)

Tesla-grunnlegger og toppsjef Elon Musk var kjapt ute og utfordret analysen. I en Twitter-melding fredag ettermiddag amerikansk tid veddet han imot Goldman Sachs-analytikerne og skrev «Place you bets …».

Senere slettet Musk denne meldingen, men ikke før halve Twitter-verdenen hadde tatt kopi av den. Meldingen fra Musk kan du se her hos CNBC, som er én av flere medier som har omtalt saken.

Tesla-aksjen er ned to prosent siden nyttår, hovedsakelig på grunn av tvil og usikkerhet knyttet til Model 3. Men siden selskapet sist uke gikk ut og forsikret om at produksjonsmålet på 5000 enheter Model 3 sedan innen utgangen av juni har aksjekursen steget rundt tyve prosent. Bare tirsdag var Tesla-aksjen opp over fem prosent, tross analysen fra Goldman Sachs.(Vilkår)

Slik ble denne skulpturen symbolet på Oslo Børs
03:10
Publisert: