• Facebook – minus åtte prosent.
  • Google (Alphabet) – minus syv prosent.
  • Amazon – minus fem prosent.
  • Teknologiindeksen Nasdaq – minus 1,3 prosent.

Dette er status etter litt over tre timer handel på de amerikanske børsene mandag. Mye av nedgangen tilskrives rapporter i finansavisen The Wall Street Journal om at amerikanske konkurransemyndigheter FTC etterforsker brudd på konkurranselovene. Sakene har anonyme kilder.

Elbil- og batteriprodusenten Tesla fortsetter også fallet, og faller mandag med rundt fire prosent, altså betydelig mer enn teknobransjen generelt.

Over vippepunktet

Investeringsbanken Morgan Stanley kommer mandag med meget grimme fremtidutsikter for det neste året. Analytikerne i banken mener oppturen i markedene nå definitivt er historie, og at investorene nå må stålsette seg for markedsuro og nedgang de neste tolv månedene.

Morgan Stanley-analytikerne mener, gjengitt av Marketwatch, de sykliske indikatorene nå har vippet over fra «ekspansjon» til «nedgang», og råder investorene til å gå på defensiven. De viser blant annet til at både makrotall og selskapstall i USA nå er svakere og for nedadgående.

USAs handelskrig med Kina, og muligens med Mexico og andre land også, hjelper heller ikke markedene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.