Klimaaktivisten holdt pressekonferanse etter å ha kommet i land på Manhattan i den amerikanske presidentens hjemby onsdag.

– Mitt budskap til ham er: Lytt til forskningen. Det gjør han åpenbart ikke, sa den svenske 16-åringen.

Hun fortalte at seilturen over Atlanteren gikk overraskende bra og at hun ikke ble sjøsyk.

Thunberg skal delta på et klimatoppmøte i forbindelse med FNs hovedforsamling i New York. Hun droppet å fly av miljøhensyn og fikk i stedet tilbud om å krysse Atlanterhavet i konkurranse-seilbåten Malizia II.

Den heiste seil i den britiske byen Plymouth 14. august. Klimaaktivistens far, Svante Thunberg, har vært med på ferden. Det har også filmskaperen Nathan Grossman, mens Pierre Casiraghi, sønnen til Monacos prinsesse Caroline, er en av båtens to kapteiner.

Etter klimamøtet i New York planlegger Thunberg å ta tog og buss til Santiago i Chile for å delta under klimaforhandlingene som pågår der mellom 2. og 13. desember.

For ett år siden visste ingen hvem hun var. I dag er hun et ikon.
Greta Thunberg startet sin egen skolestreik for klimaet.
01:31
Publisert:

Denne reisen kan også bli strabasiøs, siden det er så som så med buss- og togforbindelse i Mellom- og Sør-Amerika.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.