Det ble klart torsdag, selv om ulike uttalelser fra Panasonic bidro til en viss usikkerhet rundt hva selskapet har valgt å gjøre.

I en første uttalelse het det at Panasonic har instruert sine ansatte til å stanse handelen med Huawei og 68 datterselskaper som er omfattet av det amerikanske forbudet.

Beslutningen gjaldt varer som er satt sammen med 25 prosent eller mer av materialer eller med teknologi som stammer fra USA, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Senere la imidlertid Panasonic ut en uttalelse på sin kinesiske nettside hvor det sto at salg til Huawei fortsetter som normalt.

Ifølge den britiske kringkasteren BBC er det samarbeid som ikke strider med USAs forbud, som kommer til å fortsette.

Tidligere denne uken ble det kjent at både Google og prosessor-produsentene Qualcomm, Intel og Broadcom vil føye seg etter president Donald Trumps ordre om å kutte båndene til den kinesiske telekomgiganten.

Presidenten har i praksis gitt amerikanske selskaper forbud mot å forsyne Huawei med komponenter. I tillegg kan Huawei bli tvunget til å droppe operativsystemet Android fra sine telefoner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.