Ukens finansministermøte i G20 i Buenos Aires handler blant annet om USAs toll på stål og aluminium, som trer i kraft denne uken.

– En handelskrig er ikke vårt mål, men vi er ikke redd for det, sa Mnuchin etter tirsdagens møte.

– Vi må være forberedt på å handle i USAs interesse og forsvare fri og rettferdig, gjensidig handel. Og å gjøre det er alltid en risiko, la han til.

I tirsdagens møte ble finansministrene enige om ikke å fordømme USAs tollinnførsel.

Metalltollen innføres av USA for å gjøre importvarer dyrere og dermed beskytte amerikanske bedrifter og arbeidsplasser mot konkurranse utenfra.

USA og Kina

Men den nye tollen vil ikke bare ramme bedrifter og land som eksporterer til USA – også amerikansk bilindustri vil bli rammet og må betale mer for stål og aluminium de trenger.

Uroen for handelskrig har vært spesielt stor mellom USA og Kina.

President Donald Trump vurderer å innføre toll på flere varer som USA importerer fra Kina, deriblant IT- og telekom-produkter, ifølge kilder i Det hvite hus.

– Det er et ønske om å se Kina åpne sine markeder så at vi kan delta i deres markeder slik de deltar i vårt – i et mye mer balansert og gjensidig handelsforhold, sa Mnuchin om det generelle synet blant G20-landenes finansministre etter møtet.(Vilkår)

Heksejakt eller anstendighet?
Tolker politikerne hverandre i beste mening? Kjetil B. Alstadheim kommenterer den parlamentariske debatten.
03:19
Publisert: