Administrerende direktør Scott Wine i den Minnesota-baserte snøskuterprodusenten Polaris Industries spøker med at han ikke har lyst til å bygge snøskutere i kokhete Mexico.

Men det kan bli en realitet likevel, forteller Wine Bloomberg News.

Etter et brudd i handelsforhandlingene med Kina forrige uke, gikk USAs president Donald Trump ut på Twitter og truet med å heve tollen på kinesiske varer fra 10 til 25 prosent.

Aksjene synker

– Det kan vi bare ikke være med på. Jeg vil ikke at et Fortune 500-selskap som oss skal heve stemmen mot tolløkningen og ødelegge for USAs forhandlingsposisjon. Når det er sagt, hvis tollen går til 25 prosent, kommer jeg til å være av dem som roper aller høyest om dette, sa Wine til Bloomberg tirsdag.

Administrerende direktør Scott Wine i Polaris Industries mener selskapet ikke kan bære ekstrakostnadene økte tollsatser på kinesiske varer vil føre med seg.
Administrerende direktør Scott Wine i Polaris Industries mener selskapet ikke kan bære ekstrakostnadene økte tollsatser på kinesiske varer vil føre med seg. (Foto: Peter Foley/Bloomberg)

USA importerer varer fra Kina til en verdi av 200 milliarder dollar årlig.

Ifølge Wine vil en heving av tollen på disse varene heve kostnader fra 80 millioner dollar til nesten 200 millioner dollar for produsenter av fritidskjøretøy som snøskutere og båter i år.

Den ekstrakostnaden kan ikke Wines selskap bære. Aksjene til selskapet har sunket med 8,2 prosent siden Trumps tweet ble publisert søndag.

Vurderer å flytte etter konkurrentene

Snøskuterprodusenten har fabrikker i Ohio, Wisconsin, Minnesota og Alabama.

Da fabrikken i Alabama ble startet opp i 2014, fikk Wine negative reaksjoner fra investorer for å ikke heller gå for et billigere alternativ i Mexico.

Wine mener det er «galskap» at selskapet nå står i fare for å bli straffet for at de har valgt å holde produksjonen i USA, og skape lokale arbeidsplasser. Flere av de største konkurrentene opererer i Canada og Mexico.

– Jeg har ikke lyst til å gjøre det, men hvis vi ikke slipper unna (tolløkningen), må vi vurdere å flytte noen av jobbene til Mexico. Det er aldri mitt ønske å flytte jobber ut av USA. Vi har gode ansatte her, vi lager gode kjøretøy her, og det er det vi prøver å gjøre, sa Wine til Bloomberg. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.