USA og Kina skal gjenoppta samtaler for å unngå full handelskrig, melder Bloomberg.

Avisen skriver at representanter for den amerikanske finansministeren Steven Mnuchin og den kinesiske visestatsministeren Liu He fører private samtaler mens de ser etter måter å gjenoppta forhandlingene.

Tolltrøbbel

De siste ukene har de to partene nektet å gi etter, som har ført til stillstand i forhandlingene. Denne uken skal amerikanerne diskutere handelsposisjonen sin overfor Kina, skriver Bloomberg.

Mnuchins forsøk på å løse situasjonen kompliseres imidlertid av at den amerikanske handelsrepresentanten Robert Lighthizer er blitt hardere mot Kina.

Lightizer hadde jurisdiksjonen over etterforskningen som førte til økt amerikansk toll på kinesiske varer. I etterforskningen ble det konkludert med at Kina stjal amerikansk teknologi, og at økte tollsatser var nødvendig for å bøte på skaden.

Den neste bølgen med amerikanske toller forventes allerede onsdag. Kineserne har lovet å respondere med lik mengde toller på amerikanske varer.(Vilkår)

I natt kom regnet: Men denne bonden tør bare å håpe
Natt til søndag fikk bonde Bård Alm på Hadeland mer regn enn han har fått til sammen siden 17. mai. Nå håper han alt vil snu.
02:01
Publisert: