Harvey kan koste amerikanske forsikringsselskap mer enn 150 milliarder kroner, og det forventes at landets myndigheter vil bistå i oppryddingen. Men den amerikanske Kongressen kan ikke vedta, eller avslå, noen bistandspakke før Det hvite hus legger fram et forslag, skriver Reuters.

Donald Trump har flere ganger sagt at han vil sette alle mulige midler til disposisjon for å hjelpe de rammede i Texas og Louisiana.

– Vi forhandler med Kongressen. Som dere vet, vil det bli en veldig dyr situasjon, sa presidenten på en pressekonferanse i Det hvite hus mandag.

Årets statsbudsjett gjelder fram til 30. september, og Trump har tidligere sagt han vil stenge store deler av offentlig sektor dersom de folkevalgte ikke innvilger 12 milliarder kroner til å bygge en mur på grensen til Mexico. Det spekuleres nå i hvorvidt bistandspakken vil bli brukt som pressmiddel, noe presidenten avviser:

– Det har ingenting med hverandre å gjøre. Dette er noe annet og vil komme på plass veldig, veldig fort, sier presidenten.(Vilkår)

Vil du bli en bedre leder: Snakk med ulver
Utvikle dine lederegenskaper ved å snakke med ulver. Dette tilbyr en ledelse- og utviklings - workshop utenfor Wien i Østerrike.
01:18
Publisert: