Fidel Castro døde i Havanna sent fredag kveld.

– Øverstkommanderende for den cubanske revolusjonen døde klokken 22.29 i kveld, kunngjorde president Raul Castro på statlig fjernsyn.

Fidel Castro skal kremeres lørdag, melder nyhetsbyrået AFP.

Castro var president på Cuba fram til 2006, da han av helsegrunner overlot makten til sin bror. Han feiret sin 90-årsdag i Cubas hovedstad Havanna i august, og han gjorde da en sjelden offentlig opptreden. 90-åringen ble feiret med en TV-sendt gallaforestilling i Karl Marx-teateret i den cubanske hovedstaden.

Sist Castro ble sett i en offisiell sammenheng, var for knappe to uker siden. Den 15. november tok han imot Vietnams president Tran Dai Quang i sin residens.

Han er den cubanske revolusjonens far og en av det 20. århundrets mest ikoniske helter i den latinamerikanske verden. Castro sto i spissen for revolusjonen på slutten av 1950-tallet, som forvandlet den karibiske øystaten til et kommunistisk ledet land.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Black Friday: -Folk er gærne
Black Friday får noen av oss til å kjempe om varene, men hva mener vi egentlig om Norges største salgsdag? DN stilte spørsmålet til Black Friday kundene.
02:47
Publisert: