Uttalelsen falt da Sanchez holdt en pressekonferanse i Cubas hovedstad Havanna fredag. Striden om Gibraltar har seilt opp som et sentralt konfliktområde etter at Storbritannia og de øvrige EU-landene ble enige om en foreløpig skilsmisseavtale.

Spania krever at brexitavtalen skal fastslå at landet har vetorett når en avtale om Gibraltars fremtidige forhold til EU skal forhandles frem.

Det lille britiske territoriet på Spanias sørkyst omfatter bare 6,5 kvadratkilometer, og Spania har gjentatte ganger gjort krav på det.

Formelt sett har ikke Spania noen vetorett mot brexitavtalen mellom EU og Storbritannia, ettersom avtalen kun trenger kvalifisert flertall for å gå igjennom i EUs ministerråd.

Men stats- og regjeringssjefene i EU har tidligere vedtatt egne retningslinjer for forhandlingene der de fastslår at ingen avtale om det fremtidige forholdet mellom EU og Storbritannia skal kunne gjelde for Gibraltar uten at det er enighet mellom Spania og Storbritannia.

– Hvis det ikke blir noen avtale om Gibraltar, vil det sannsynligvis ikke bli noe brexit-toppmøte, sier Sanchez.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Black Friday-tilbudet som får de unge til å gå bananas med pengene
Samme uskyldige lek mange vil huske fra 70-tallet. Bare at nå er det milliardindustri.
01:06
Publisert: