Wall Street-entreprenøren Anthony Scaramucci er den nye informasjonssjefen i Det hvite hus. En rekke amerikanske medier har meldt at pressesekretær Sean Spicer sluttet fredag siden han var så uenig med avgjørelsen om å ansette Scaramucci. Flere skriver også at stabssjef Reince Priebus flere ganger tidligere har hindret Scaramucci fra å få en jobb i Det hvite hus.

Scaramucci, eller «the mooch» som han kalles, er en tidligere entreprenør og hedgefond-forvalter. Han har aldri jobbet med politikk eller som talsmann. The Atlantic skriver at fondet, SkyBridge Capital, ofte gjorde det dårlig, men at Scaramucci er kjent for å være veltalende og dyktig i samtale med mediene. 

Dette blir Spicers arvtager

Han har vært aktuell for en rekke forskjellige jobber i administrasjonen tidligere, skriver The Atlantic. Først skulle han være et bindeledd til amerikansk næringsliv, før han var aktuell som ambassadør til OECD. 

Før han tok jobben som informasjonssjef jobbet han i Export-Import Bank. Scaramucci donerte også penger til Trump-kampanjen under presidentvalget, selv om han tidligere støttet Scott Walker og Jeb Bush. 

Kalte Trump «antiamerikansk»

Da Scaramucci var gjest på Fox News i 2015 sa han blant annet at Trump er «antiamerikansk», at han er en bølle og at han ikke liker måten han snakker om kvinner på. Hele

videoen kan du se her.

– Politikerne vil ikke gå mot Trump fordi han har en stor munn, sier Scaramucci i intervjuet. 

Han sier også at Trump er en person som bare har arvet penger, og utfordrer den daværende presidentkandidaten ved å si «bring it, Donald». 

Nevner det hele tiden

Scaramucci holdt fredag en pressekonferanse sammen med den nye pressesekretæren Sarah Huckabee Sanders. Der sa han at Trump «hvert 15. sekund» nevner kommentarene til Scaramucci på Fox i 2015. 

Den nye informasjonssjefen sa også at han gjerne ville hatt Spicer med på laget, men at den tidligere pressesekretæren bestemte at det ikke var best. Videre sa Scaramucci at han håper at Spicer tjener store penger fremover. 

Han tok seg også tid til å avvise at han har et dårlig forhold til Priebus. 

– Reince og jeg har vært personlige venner i seks år, sier Scaramucci under pressekonferansen. Han sammenlignet forholdet deres med det et brødrepar har. 

Strid med Priebus

Politico skrev i januar at Scaramucci kjempet for å beholde sin forbindelse til Det hvite hus. Ifølge nettstedet skal stabssjef Priebus ha ringt Scaramucci og bedt han trekke seg fra å bli vurdert som sjef for Office of Public Engagement and Intergovernmental Affairs.

Ikke lenge etter skal Priebus ha ringt han igjen og sagt at han var aktuell for jobben. 

En kilde nær Trump fortalte til Politico at Priebus ikke ville at en som har Trumps øre skulle komme inn i den indre sirkel. 

I en uttalelse lest opp av Sanders på starten av pressekonferansen, sier Trump at Scaramucci er en viktig tilførsel til administrasjonen. Han skal ha vært aktuell for flere jobber tidligere, men ikke fått noen av dem. 

– Presidenten sier at jeg rapporterer direkte til ham, sier Scaramucci under pressekonferansen. (Vilkår)

Slik blir man en god butler
Kanadiske Conrad Bogus (28) har studert døgnet rundt i åtte uker for å bli den perfekte butler. Bli med på siste skoledag på International Butler Academy.
02:01
Publisert: