I mørk dress med hendene foldet foran seg, sittende i en brun skinnstol, besluttet den amerikanske hedgefondforvalteren James Cordier, som kuriøst nok var medforfatter av boken «Den komplette guiden til opsjonssalg», å legge seg paddeflat på Youtube.

Her leverer han de dårlige nyhetene til kundene sine, som han kaller «familie»: På en saklig måte, selv om stemmen er på bristepunktet til tider, forklarer han hvordan han klarte å tape alle pengene deres, rundt 150 millioner dollar.

Det skriver Bloomberg.

Cordier forteller om hvordan han «kullseilte båten», hvordan han mislyktes i å «styre investeringene som en båt» og ikke var i stand til å «holde båten flytende».

Store svingninger i naturgass- og oljemarkedene «kan koste meg hedgefondet mitt», sier han i videoen.

Tapte minst 150 millioner dollar

Kollapsen kom brått for Cordier, som i mai skrev en artikkel i Futures Magazine om risikoen i gassmarkedet.

Nå som alle firmaets penger er tapt, navngir han kunder og beklager at han ikke kan besøke en av dem på den franske rivieraen, at han neppe kommer til Gold Coast i Australia for å se solnedgangen med en annen, og at han skylder en tredje en cubansk sandwich.

Cordier har ikke svart på gjentatte henvendelser fra Reuters og kommentert innholdet i videoen han la ut. Kontorsjef Rosemary Veasey i Optionsellers ønsker ikke å kommentere tapene.

Tapene som følge av hedgefondets tabber kan overstige 150 millioner dollar, ifølge advokat Jason T. Albin hos ChapmanAlbin LLC, som sier at han er blitt kontaktet av minst 60 av OptionSellers kunder.

– Alles penger var borte vekk, og i tillegg skylder de penger for lån, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se bildene av alle Oslo-bygårdene Ivar Tollefsen eier – på ett minutt
Ivar Tollefsen er Oslos største private boligeier.
01:00
Publisert: