I denne perioden økte antall ankomster fra Tyrkia fra 300 til 2.500, opplyser Røde Kors i en pressemelding.

– Selv om flyktningstrømmen gikk vesentlig ned i 2017, kan disse tallene tyde på en ny kritisk situasjon de nærmeste ukene og månedene. Daglig kommer mer enn 100 nye over grensen, sier generalsekretær Bernt G. Apeland i Røde Kors.

De fleste som krysset grensen til Hellas i mars og april var kvinner og barn.

– Dette er en vei de færreste velger og det er en bekymringsfull utvikling. De må krysse elven Evros som kan være svært farlig. Flertallet er kvinner og barn, og blant dem er mange eldre og gravide, sier Apeland.

Med lavere vannstand i elven frem mot sommeren tror Røde Kors det er sannsynlig at enda flere vil forsøke å komme seg til Hellas.

– Vi vet ikke hvorfor denne økningen skjer nå. De som klarer å komme frem er utmattet ved ankomst og har lite eller ingenting med seg. De ankommer et område der nærmeste sykehus er 150 kilometer unna, sier Apeland.

Kapasiteten for registrering ved nærmeste sted er sprengt, og dermed må dem som ankommer registrere seg i Thessaloniki, 430 kilometer unna.

Flere enn 500.000 mennesker ankom Hellas mellom 2015 og 2016. De fleste ankom via sjøveien til de greske øyene Lesbos, Samos, Chios and Kos.(Vilkår)

Se de historiske bildene fra møtet mellom Nord- og Sør-Korea
Kim Jong-un er den første nordkoreanske lederen siden 1953 som krysser grensen til Sør-Korea
01:22
Publisert: