Trump innkasserte sin kanskje største seier som president da det republikanske flertallet i Representantenes hus 5. mai vedtok å reversere store deler av forgjengeren Barack Obamas helsereform, på folkemunne kjent som Obamacare. Kritikken mot avgjørelsen inkluderer at vedtaket vil innskrenke retten til helseforsikring, og at forsikring vil bli merkbart dyrere for mennesker som allerede har en sykdom eller lidelse. Søndag kveld sendte Trump ut følgende melding på Twitter:

– Jeg foreslår at vi legger til flere dollar til helse og omsorg og gjør det til det beste som finnes. Obamacare er dødt – Republikanerne vil gjøre det mye bedre!

Ikke nok?

Trumps forslag til ny helsereform inkluderte en pott på 8 milliarder dollar som skal bidra til å dekke helseforsikringsutgifter for personer med kroniske lidelser. Det er ikke kjent om det er denne potten han sikter til i uttalelsen eller om han har tenkt å legge til ytterligere midler.

En rekke helseeksperter har imidlertid gått ut og sagt at 8 milliarder dollar ikke er nok til å dekke forsikringskostnadene for dem som vil trenge det.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Landet der «alle» går til psykoanalyse
I Argentina er det like legitimt å løpe fra jobb for «å rekke analysen» som å hente barn i barnehagen. Ikke noe annet land kan måle seg med den argentinske tettheten av psykologer.
05:60
Publisert: