Helt siden begynnelsen av måneden har det versert påstander i amerikanske medier om at McMaster er på vei ut, men dette er tidligere blitt avvist av Trump-talskvinne Sarah Sanders.

Torsdag skriver imidlertid flere amerikanske medier at McMasters tid som presidentens rådgiver snart er over.

Fem kilder

Washington Post siterer fem kilder med kjennskap til saken på at Trump leter etter folk som kan erstatte McMaster, men at presidenten er villig til å bruke tid på jobben for å unngå å ydmyke rådgiveren og for å ha en erstatter på plass før han sparkes.

Nyheten kommer få dager etter at president Donald Trump sparket utenriksminister Rex Tillerson og sin personlige assistent John McEntee.

Godt forhold

President Donald Trump skal ikke kvitte seg med sikkerhetsrådgiver McMaster, skriver imidlertid pressesjef Sarah Huckabee Sanders i Det hvite hus på twitter, melder Bloomberg fredag morgen norsk tid.

- Har akkurat snakket med @POTUS (president Donald Trump, red. anm.) og generalløytnant H.R. McMaster - og i motsetning til meldinger har de et godt løpende samarbeid og det blir ingen endringer i NSC (USAs nasjonale sikkerhetsråd, red. anm.), skriver Huckabee Sanders i meldingen. (Vilkår)

- Unnskyld, unnskyld, unnskyld!
Politisk redaktør i Dagens Næringsliv, Kjetil B. Alstadheim kommenterer justisminister Sylvi Listhaugs forsøk på å si unnskyld.
02:24
Publisert: