Clintons biografi, hvor hun reflekterer over den mislykkede valgkampen om presidentembetet, prydet allerede toppen på Amazons bestselgerliste samme dag som den ble utgitt tirsdag.

USAs president Donald Trumps talskvinne Sarah Huckabee Sanders sier hun ikke vet om Trump kommer til å lese boken.

– Jeg tror han har god erfaring med hva som skjedde, og jeg tror det er åpenbart for hele Amerika, fortsatte Sanders.

– Jeg synes det er trist at etter Hillary Clinton drev den mest negative valgkampen i historien, og tapte, så skal det siste kapittelet i hennes offentlige liv bli definert av å fyre under boksalget med falske og hensynsløse angrep, sier Sanders, uten å ville kommentere konkrete eksempler på dette.

«Den dustete feilen»

I boken drøfter Clinton hva som gikk galt under valgkampen. Hun påtar seg ansvaret for sin egen valgkamp, for at hun mistolket velgernes sinne og frustrasjon, for sine utfall mot kullgruvearbeidere og Wall Street og for «den dustete feilen» hun selv begikk da hun brukte en privat epostserver mens hun var utenriksminister.

Men Clinton tillegger også andre en del av skylden, blant dem senator Bernie Sanders, og fremfor alt FBI-sjef James Comey for hans håndtering av granskingen av Clintons eposter.

I et intervju med USA Today hevder også Clinton at medarbeidere rundt Donald Trump bidro til russisk innblanding i fjorårets presidentvalg.

– Det fant unektelig sted kommunikasjon, og det var helt opplagt en felles forståelse av et eller annet slag, sa Clinton.(Vilkår)

– Vi har mange blondiner i Finland
Slik gikk det da Donald Trump overtalte den finske presidenten Sauli Niinistö til å ta et siste spørsmål under besøket i Det hvite hus.
00:23
Publisert: