Ifølge nyhetsbyrået AP er forelesninger avlyst ved flere universiteter allerede onsdag.

I en kunngjørelse fra Hongkongs utdannelsesdepartement oppfordres demonstrantene til å sette en stopper for alle voldelige handlinger, skriver Reuters.

Det har rådet kaotiske tilstander i Hongkong etter nye sammenstøt mellom demonstranter og politi. Onsdag er sikkerheten styrket rundt flere universiteter. Flere undergrunnsstasjoner er stengt, og demonstranter har hindret dører på togvogner i å lukkes. Flere vogner er også blitt vandalisert.

Tirsdag stormet opprørspoliti finansdistriktet og flere universiteter for å rydde områdene for demonstranter. De siste dagene har store folkemengder samlet seg i finansdistriktet i Hongkong. Store deler av infrastrukturen er rammet. Sikkerhetssjef John Lee advarer mot «utenkelige» konsekvenser om volden fortsetter, melder Bloomberg.

Hangseng-indeksen, som er basert på de 50 største selskapene Hongkong Stock Exchange, faller over to prosent onsdag. Børsfallet er for øvrig bredt i Asia etter uttalelser fra Donald Trump tirsdag kveld. Igjen angrep han Kina, og sa at landet jukset, skriver CNBC. Dette markerer et skille. Den siste tiden har de to stormaktene forsøkt å på plass en avtale som kan lette på tollene de pålagt hverandre de siste årene.

Tidligere på dagen oppsto det sammenstøt på flere universiteter i byen. Ved det kinesiske universitetet i Hongkong, CUHK, skjøt politiet med tåregass og gummikuler, mens studenter strømmet ut væpnet med sportsutstyr, deriblant pil og bue.

Politiet har vanligvis ikke adgang til universitetene uten en ransakelsesordre, men ifølge en talsmann for politiet ble inntrengningen rettferdiggjort av at politiet hadde vært «under angrep». I løpet av 20 minutter hadde over 30 bensinbomber blitt kastet mot dem, ifølge politiinspektør Kong Wing-cheung.

Mandag ble en mann påtent av maskerte demonstranter, mens en demonstrant ble skutt av politiet. Tilstanden for mannen er stadig kritisk, mens den for demonstranten er blitt nedjustert til alvorlig.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.