I en video som ble direktesendt på Facebook, forsøker en politibetjent å pågripe en maskert demonstrant i distriktet Sai Wan Ho.

En annen demonstrant går imot politibetjenten og den pågrepne, men blir skutt i brystet. Ytterligere en demonstrant faller i videoen etter at skudd ble hørt. Det er uklart om vedkommende også ble truffet.

Tilstanden til demonstranten som ble skutt i brystet, er kritisk, opplyser helsemyndighetene.

Politiet i Hongkong bekrefter i en uttalelse at en politibetjent løsnet skudd mot en mann. En politikilde bekrefter imidlertid overfor nyhetsbyrået AFP at mer enn én person ble skutt.

Noen toglinjer ble påvirket som følge av sammenstøtene mandag morgen.

Omfattende demonstrasjoner har preget Hongkong i fem måneder. De ble opprinnelig utløst av en omstridt utleveringslov, som siden er blitt trukket tilbake, men har fortsatt med krav om styrket demokrati og reformer. Opprørspolitiet har brukt tåregass, vannkanoner og gummikuler for å spre demonstrantene ved flere av demonstrasjonene.

Mann påtent

Hendelsen skjer samtidig med at en demonstrant i Hongkong mandag morgen ble skutt av politiet i forbindelse med nye sammenstøt i byen.

Tilstanden til mannen som ble påtent, er kritisk, ifølge helsevesenet. En video som er lagt ut på nettet, viser at vedkommende krangler med en gruppe unge mennesker, før noen heller væske over han og tenner en lighter. Omstendighetene rundt krangelen er foreløpig uklar.

Politiet i Hongkong opplyser at de undersøker hendelsen.

Politiskytingen som skjedde tidligere mandag, kunne også sees i en video som ble direktesendt på Facebook. Videoen viser at en politibetjent skyter en demonstrant i brystet i distriktet Sai Wan Ho.

Tilstanden til demonstranten som ble skutt i brystet, er kritisk, opplyser helsemyndighetene.

Omfattende demonstrasjoner har preget Hongkong i fem måneder. De ble opprinnelig utløst av en omstridt utleveringslov, som siden er blitt trukket tilbake, men protestene har fortsatt med krav om styrket demokrati og reformer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.