– Om det ikke var for meg, så hadde Hongkong vært utradert på 14 minutter, sa den amerikanske presidenten i et intervju med TV-stasjonen Fox fredag.

USAs president Donald Trump.
USAs president Donald Trump. (Foto: TOM BRENNER/Reuters/NTB Scanpix)

– Han har millioner av soldater utenfor Hongkong som ikke går inn, bare på grunn av at jeg har oppfordret ham: Vær snill ikke gå inn, du kommer til å gjøre en stor feil. Det vil få enorm innvirkning på handelsavtalen, og vi vil ha en handelsavtale, fortsatte Trump i intervjuet med henvisning til Kinas president Xi Jinping.

USA og Kina befinner seg for øyeblikket i en avgjørende periode i de pågående handelssamtalene mellom de to landene.

I intervjuet med Fox ville Trump ikke svare tydelig på om han vil undertegne loven som ble vedtatt av Kongressen tidligere denne uken og som støtter opp om menneskerettigheter og demokrati i Hongkong. Lovforslaget innebærer at den amerikanske presidenten årlig skal vurdere handelsstatusen USA har innvilget Hongkong.

Kina har protestert kraftig på vedtaket og ber Trump stanse det.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.