Mens nesten 300.000 mennesker møtte opp for å markere femårsdagen for paraplybevegelsen i Hongkong lørdag, valgte en gruppe på noen hundre mennesker å markere sin støtte til det kinesiske regimet.

Markeringen kommer i forbindelse med at det kinesiske kommunistpartiet på tirsdag har sittet ved makten i Beijing i 70 år.

Det er på tirsdag ventet nye protester i Hongkong samtidig som den kinesiske nasjonaldagen blir feiret i Beijing. Demonstrasjonene blir planlagt til tross for at politiet har lagt ned forbud.

Lørdag avfyrte politiet tåregass og brukte vannkanoner etter at en gruppe demonstranter i det som ellers var en fredelig massemønstring, kastet murstein og molotovcocktails mot offentlige kontorer.

Hongkong, som har hatt delvis selvstyre siden territoriet ble tilbakeført til Kina i 1997, har vært herjet av massive demonstrasjoner de siste månedene. Demonstrantene krever blant annet større demokratisk frihet og at politiets voldsbruk mot demonstranter blir gransket.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.