Lederen uttaler seg for første gang siden søndag, da politiet brukte både tåregass og varselskudd mot demonstranter som kastet steiner og bensinbomber. Lam kaller voldshendelsene for alvorlig, skriver nyhetsbyrået Reuters.

– Vi bør jobbe mot forsoning i samfunnet ved å kommunisere med ulike mennesker. Vi vil stanse den kaotiske situasjonen i Hongkong, sier Lam, som avfeier at hennes regjering har mistet kontroll.

Flere demonstrasjoner er planlagt de kommende dagene og ukene, noe som kan bli et problem for kinesiske myndigheter, som ønsker å stanse uro i forkant av 70-årsmarkeringen av grunnleggelsen av den kinesiske republikken 1. oktober.

Hongkong har vært preget av massive protester siden juni, og millioner av innbyggere har demonstrert mot den Beijing-vennlige regjeringen. Demonstrasjonene rettet seg først mot et omstridt lovforslag som åpnet for at Hongkong kunne utlevere personer til rettsforfølgelse i Kina.

Lovforslaget ble til slutt lagt på is, men demonstrasjonene har fortsatt. Siden demonstrasjonene startet i juni har over 700 blitt pågrepet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.