Lam sier hun vet at mange var misfornøyde, og at valgresultatet reflekterer det. Hun lovet samtidig at byregjeringen skal lytte til signalene fra valget, skriver NRK.

– Alle vil tilbake til hverdagen, men det krever innsats fra alle parter, sa Lam på den ukentlige pressekonferansen natt til tirsdag. Hun oppfordret nok en gang innbyggerne i Hongkong om å avstå fra voldsbruk.

Lam sier hun vil få fortgang i dialogen med motparten og planlegger å opprette en komité som skal undersøke de dyptgripende sosiale utfordringene som var med på å utløse uroen i byen.

Søndagens valg viste også at mange vil stoppe opptøyene og volden som har preget Hongkong det siste halve året, hevder Lam.

I lokalvalget sikret de pro-demokratiske kandidatene kontroll i alle 18 distrikter. Det ligger an til at de har sikret seg kontroll over 390 av 452 seter.

Den sterkt pressede lederen nektet å komme med innrømmelser overfor opposisjonen. Hun la til at regjeringen i Kina ikke har gitt henne skylden for valgskredet der den pro-demokratiske bevegelsen sikret seg 90 prosent av setene.

Til tross for valgresultatene opplyser Kina at de fremdeles vil støtte Hongkongs leder Carrie Lam.

Statlige medier prøvde tirsdag å diskreditere resultatet. Avisen The People's Daily pekte på at sosial uro hadde «forstyrre valgprosessen» mens avisen China Daily mener resultatet ble påvirket av trusler og skitne triks.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.