Representantenes hus vedtok lovforlaget med 401 mot 1 stemme onsdag, dagen etter at Senatet enstemmig vedtok loven om menneskerettigheter og demokrati i Hongkong.

Les også: Kina presser USA og Trump: – Ikke si du ikke ble advart

Ved å godkjenne loven støtter også de amerikanske folkevalgte demonstrasjonene mot Hongkong-regjeringen og Kina. Det har fått landet til å advare om «sterke mottiltak» om loven blir endelig godkjent av president Donald Trump.

Kina ber også USA om å slutte å blande seg i Hongkongs og Kinas interne anliggender.

Lovforslaget krever at den amerikanske presidenten årlig vurderer handelsstatusen USA har innvilget Hongkong.

Trump avgjør

Forslaget sendes nå til Trump, som ikke har sagt om han kommer til å skrive under og godkjenne loven. At lovforslaget gikk gjennom Kongressen med stort flertall, kan påvirke avgjørelsen.

Det kan igjen påvirke det økonomiske forholdet mellom stormaktene og stikke kjepper i hjulene for en handelsavtale mellom USA og Kina.

Hang Seng-indeksen i Hongkong falt med 1,62 prosent etter åpningen torsdag i frykt for at lovforslaget kan påvirke forhandlingene mellom de to landene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.