Rapporten er laget av den amerikanske tankesmien Centre for Strategic and International Studies (CSIS). Den konkluderer med at Kina har bygget anlegg som dekker et område på 290.000 kvadratmeter på Paraceløyene og Spratlyøyene i løpet av 2017.

Begge øygruppene ligger i Sør-Kinahavet sør for Hongkong og midt mellom Vietnam og Filippinene. Fere andre land i regionen gjør også krav på dem.

De nye kinesiske anleggene består blant annet av flyhangarer, rullebaner, radar- og kommunikasjonsanlegg, kontorbygninger, våpenlagre og oppbevaringsbygg for rakettplattformer, ifølge rapporten.

Både Kina og Vietnam gjør krav på Paraceløyene, mens Den faste voldgiftsdomstolen i Haag konkluderte i 2016 med at Spratlyøyene tilhører Filippinene. Kina avviste dommen.

Filippinenes president Rodrigo Duterte har stort sett latt den territorielle striden med Kina ligge etter at han ble president i fjor.(Vilkår)

Den nybygde garasjen rommer knapt bilen
Tore Johansen og de andre beboerne ble lovet større garasjer enn det som ble bygget. Nå får de knapt plass til bilen og saken har endt i retten.
01:30
Publisert: