Tiltakene omfatter stans i all fly- og togtrafikk mellom Hongkong og Wuhan. Alle som ankommer Hongkong fra andre kinesiske byer, må skrive under på en helseerklæring før de slipper inn. Videre holdes skoler og universiteter stengt til 17. februar, opplyste Hongkongs leder Carrie Lam på en pressekonferanse lørdag.

Saken fortsetter under videoen

Dette er det du trenger å vite om coronaviruset: Hva er symptomene, hvordan kan spredningen stoppes og finnes det en kur?
Bill Schaffner er ekspert på smittsomme sykdommer: – Coronaviruset er trolig overført til mennesker fra dyr.
02:03
Publisert:

En rekke arrangementer i Hongkong er blitt avlyst, blant annet en nyttårsgalla og et maratonløp i neste måned.

– Vi har ikke hatt noen alvorlige og utbredte infeksjonstilfeller i Hongkong, men vi tar dette på alvor og håper å kunne komme epidemien i forkjøpet, sa Lam.

Så langt har fem personer i Hongkong fått bekreftet virussmitte. Fire av dem ankom Hongkong med tog fra Fastlands-Kina.

I Fastlands-Kina har 41 virussmittede mennesker mistet livet så langt. Rundt 1.300 har fått påvist smitte. Viruset brøt ut i storbyen Wuhan i den kinesiske provinsen Hubei.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.