Demokratene er i siget etter at de i vinter vant flertallet i Representantenes hus i Kongressen. Justiskomiteen i Representantenes hus stevner tirsdag kveld president Trumps tidligere kommunikasjonsdirektør Hope Hicks (30) i forbindelse med etterforskningen av hindring av lovens gang og mulig korrupsjon.

Komiteen stevner også Annie Donaldson, stabssjef for den tidligere advokaten i Det hvite hus Don McGahn. Donaldsons navn kommer stadig opp i Mueller-rapporten som langt på vei slår fast at Trump-administrasjonen hindret lovens gang.

Men det er langt fra sikkert at noen av de to vil møte frivillig. Nevnte McGahn skulle møtt i høring tirsdag, men unnlot å stille opp blant annet etter press fra Det hvite hus.

Trumps taktikk er åpenbart å nekte og sende sakene videre til rettsvesenet der han håper å vinne, eller i det minste vinne tid.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.