USAs president Donald Trump har vekket stor oppsikt gjennom mange kontroversielle opptrinn etter at han tok over embetet i januar i år.

Trump og republikanerne har mislykkes i sine mange forsøk på å få gjennom en helsereform, flere etterforskninger av forbindelser mellom Trump-kampanjen og Russland er underveis og en rekke medlemmer av staben i Det hvite hus har måttet gå. Senest lørdag beskrev Russlands utenriksminister Sergej Lavrov kranglingen og truslene om atomkrig mellom Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un som «slåsskamp mellom barnehageunger».

Til tross for de mange episodene, avviser Trumps handelsminister Wilbur Ross at det er kaos i Det hvite hus.

– Når det kommer hundrevis av mennesker med høyt testosteron inn i Det hvite hus, kan det ikke være en så fjern idé at det blir litt draing og riving. Det er vanlig for administrasjoner, sier Ross i et intervju med CNBC.

Partiendring

Ross legger til at det også er vanlig med litt friksjon når et nytt parti kommer til makten. Trump tok over etter at Barack Obama hadde sittet i åtte får for Demokratene.

– For å være ærlig, klarer ikke mange i mediene å komme over det faktum at president Trump faktisk er president, sier han, og legger til at han håper det blir mer enn det.

Denne uken har Trumps angrep på spillere i den nasjonale amerikanske fotballigaen National Football League (NFL) fått mye oppmerksomhet. Flere afroamerikanske spillere i ligaen har i de siste årene valgt å knele eller protestere på andre måter når nasjonalsangen spilles før kamper, som en protest mot politivold og diskriminering i USA.

Trump har en rekke ganger angrepet NFL-spillere i de siste dagene, og har fått kritikk for å fokusere på det mens millioner av amerikanere er i krise i Puerto Rico.

Ikke Trumps feil

Ross benyttet også anledningen til å angripe Kongressen for manglende politisk gjennomslag. Tirsdag kom det frem at republikanernes lovforslag for helsereform Graham/Cassidy ikke ville få nok stemmer i Senatet, og partiet har dermed nok en gang mislyktes med å fjerne Obamacare.

Til tross for at Trump og republikanerne har slitt med å få gjennom egen politikk med flertall i Kongressen og presidenten i Det hvite hus, sier Ross til CNBC at det ikke er Trumps feil.

– Administrasjonen har beveget seg fremover. Den ene skuffelsen er Kongressens manglende evne til å komme til konklusjoner om helsetjenester og vi håper at det ikke er et faresignal om at vi vil ha like problemer med annen lovgivning. (Vilkår)

Pen eller rar?
Lexus LC 500h er en bil det er litt vanskelig å forstå seg på. Men den er svært gjennomført.
02:26
Publisert: