Det går fram av en rapport lagt frem torsdag. Den er utarbeidet av regjeringens tilsynsmyndighet for selskapet, Huawei Cyber Security Evaluation Centre (HCSEC).

I rapporten heter det at man kun med «begrenset sikkerhet» kan slå fast at den langsiktige nasjonale sikkerhetstrusselen fra Huaweis involvering i store britiske telenett kan håndteres godt nok.

– Vi forstår disse bekymringene og tar dem svært alvorlig, heter det i en uttalelse fra selskapet.

– Dette er viktig informasjon for den pågående endringen av våre kapasiteter innen programvareutvikling. Det er en global innsats som selskapet i november satte av 2 milliarder dollar til over en femårsperiode, står det videre.

Rapporten legger press på kinesiske Huawei, som står midt i en stor politisk krise mellom USA og Kina.

USAs regjering vil at allierte i Europa skal forby selskapet å bidra i arbeidet med å etablere 5G-nettverk av frykt for at Kina vil benytte dette til å drive elektronisk spionasje gjennom selskapet.

Storbritannia har til nå stått imot presset fra USA. Britene mener de kan håndtere risikoen uten å ty til boikott, og EU lener seg mot en lignende tilnærming.

I rapporten heter det at britiske myndigheter ikke tror feilene i programvaren er et resultat av «statlig innblanding fra Kina», men Huawei får likevel kritikk for å ikke ha tatt tak i feil som ble meldt fra om i fjorårets rapport.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.